Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Keizersnede vergroot risico op allergie

Uitgegeven op 27-02-2013 13:49

Kinderen die geboren worden via een keizersnede hebben een grotere kans om allergieën te ontwikkelen dan kinderen die via een vaginale bevalling worden geboren.

Allergie

De kans dat een kind een allergie heeft als hij twee jaar oud is, blijkt vijf keer zo groot te zijn als het kind is geboren via een keizersnede in vergelijking tot de kinderen die met een vaginale bevalling geboren worden. dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Henry Ford ziekenhuis in Detroit.

Goede bacteriën

Het vermoeden is dat de kinderen die via een vaginale bevallig worden geboren de bacterien van hun moeder meekrijgen. De bacterien van hun moeder zijn voor baby\'s goede bacterien omdat ze hier al afweer tegen hebben en omdat deze bacteriën het immuunsysteem beinvloeden. Kinderen die via een keizersnede geboren worden krijgen niet direct de bacterien van hun moeder.

Darmflora

De goede bacterien zijn bacterien die de moeders in hun darmen hebben, ook wel darmflora genoemd. Via een keizersnede wordt een kind veel minder blootgesteld aan de darmflora van hun moeder dan via een vaginale bevalling. Naast het feit dat een kind minder goede bacteriën krijgt krijgt het ook minder verschillende bacteriën. Weinig verschil in de darmflora tgaat vaker gepaard met een allergie. Hoe groter de variatie in bacteriën bij het kind, hoe lager de kans op het ontwikkelen van een allergie is de theorie.

keizersnede

Voor de studie werden 1258 baby’s onderzocht die of via een keizersnede of via een vaginale bevalling waren geboren. De kinderen werden 2 jaar later onderzocht op allergieën. Deze resultaten komen overheen met eerdere onderzoeken. Uit een studie eerder deze maand bij 24 kinderen die via een keizersnede te wereld kwamen bleken bepaalde darmbacteriën te missen. Ook onderzoekers van de universiteit van Kopenhagen bestudeerden ruim 400 kinderen en constateerden een verband tussen het aantal bacteriën in de darm en de kans op het ontwikkelen van een allergie later in het leven.

Categorie: Zwangerschap

Meer Zwangerschap nieuws

Zwangerschap artikelen

Actieve Zwangerschap discussies (forum)
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Zwangerschaps calculator
Bereken op een simpele manier uw zwangerschapstermijn en/of uw uitgerekende datum... bereken >>

Medischinfo.nl