Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Zwangerschapsstriemen

Zwangerschapsstriemen zijn striemen (striae) die ontstaan wanneer het onderhuidse bindweefsel (collageen) uit elkaar en kapot getrokken wordt door een snelle groei van de buik. Het komt redelijk vaak voor en is niet ernstig. Wel kunnen striae blijvende hinderlijk verkleuringen geven.

Ontstaan van striae

Striae ontstaan wanneer de middelste laag van je huid uit elkaar wordt getrokken en zijn elasticiteit verliest. De collageen vezels reken langzaam uit en op een gegeven moment is de spanning te groot en scheuren de collageen vezels. Waar de collageenvezels zijn gescheurd ontstaat een ontstekingsreactie, deze onstekening zorgt voor de rode of rood-bruine verkleuring. Er ontstaat littekenweefsel en de onsteking verdwijnt langzaam weer. Wat overblijft zijn littekens dit niet zullen verdwijnen na de zwangerschap.

Behandeling striae

Er is helaas geen enkele effectieve behandeling en striae verdwijnen niet. Gelukkig worden in de loop van de tijd (jaren) striae minder zichtbaar omdat ze langzaam de opvallende rode of rood-bruine kleur verliezen. Omdat mensen striae vaak een vervelend probleem vinden gaan zij opzoek naar mogelijke oplossingen. Hierdoor zijn zij vaak te verlokken om bij kwakzalvers dure smeersels te kopen en andere behandelingen te laten uitvoeren.

Categorie: Zwangerschap

Meer artikelen uit de categorie: Zwangerschap
05-03 IVF
15-01 Zwangerschapscholestase
08-01 Ben ik zwanger?
08-01 De zwangerschapstest
06-01 Wat is een buitenbaarmoederlijke zwangerschap?

Zwangerschap nieuws
- Eerste kind door embryodonatie in Nederland
- Schoenmaat neemt toe tijdens zwangerschap
- Keizersnede vergroot risico op allergie
- IVF/ICSI-zwangerschap kost gemiddeld 10.250 euro
- Effectiviteit van IVF en ICSI in Nederland

Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Zwangerschaps calculator
Bereken op een simpele manier uw zwangerschapstermijn en/of uw uitgerekende datum... bereken >>

Medischinfo.nl