Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Laatste zwangerschap nieuws

Eerste kind door embryodonatie in Nederland
In Nederland is vorige maand voor het eerst een kind geboren na embryodonatie. De zwangerschap en de bevalling zijn zonder complicaties verlopen.

Schoenmaat neemt toe tijdens zwangerschap
Zwangerschap veranderd de vorm en de grootte van de voet van de zwangere vrouw. De verandering van de voet is blijvend.

Keizersnede vergroot risico op allergie
Kinderen die geboren worden via een keizersnede hebben een grotere kans om allergieën te ontwikkelen dan kinderen die via een vaginale bevalling worden geboren.

IVF/ICSI-zwangerschap kost gemiddeld 10.250 euro
Per tot stand gebrachte zwangerschap bedragen de kosten van een kunstmatige bevruchting (IVF of ICSI) behandeling gemiddeld € 10.250.

Effectiviteit van IVF en ICSI in Nederland
In Nederland is binnen een jaar na de start van een ivf/icsi behandeling 45 procent van de behandelde vrouwen zwanger of bevallen. De kans op een zwangerschap na ivf is onder meer afhankelijk van leeftijd en leefstijl van de vrouw.

Werken met stress niet goed bij zwangerschap
Zwangere carrièrevrouwen moeten beter aan hun gezondheid denken. Ze moeten stress voorkomen en veel rusten. Zeker tijdens de eerste twaalf weken van de zwangerschap, maar ook daarna.

Voor lotgenotencontact, vragen en discussies bezoek Medisch Forum Zwangerschap

Laatste zwangerschap artikelen

IVF
IVF staat voor In Vitro Fertilisatie. IVF is een vorm van kunstmatige bevruchting en wordt in Nederland ook wel reageerbuisbevruchting genoemd.

Zwangerschapsstriemen
Zwangerschapsstriemen zijn striemen (striae) die ontstaan wanneer het onderhuidse bindweefsel uit elkaar getrokken wordt door een snelle groei van de buik.

Zwangerschapscholestase
Galstuwing (cholestase) dat door een zwangerschap wordt veroorzaakt wordt ook wel zwangerschapscholestase genoemd. Door de galgangen gaat gal van de lever naar de darm.

Ben ik zwanger?
Hoe weet je of je zwanger bent of niet. Een vraag waar je graag snel een duidelijk antwoord op krijgt. Lees hier wat je moet doen.

De zwangerschapstest
Met een zwangerschapstest kunt u op een betrouwbare manier testen of u zwanger bent of niet. Lees hier de informatie die u nodig heeft en maak een einde aan de onzekerheid.

Wat is een buitenbaarmoederlijke zwangerschap?
Een zwangerschap waarbij de innesteling van de bevruchte eicel plaats vind buiten de baarmoederholte wordt een buitenbaarmoederlijke zwangerschap genoemd. Normaal nestelt de bevruchte eicel zich in in de baarmoederholte.

Actieve zwangerschap discussies
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Zwangerschaps calculator
Bereken op een simpele manier uw zwangerschapstermijn en/of uw uitgerekende datum... bereken >>

Medischinfo.nl