Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Besnijdenis heeft geen negatieve invloed op de seks

Uitgegeven op 21-12-2009 14:19

Seks met een besneden man blijkt net zo fijn als seks met een onbesneden man volgens een onderzoek uit Uganda. Lange tijd werd gedacht dat een besnijdenis bij mannen negatieve invloed had op het seksplezier van vrouwen, maar dit onderzoek bewijst dat het niet waar is en suggereert dat het zelfs een positieve invloed heeft.

Een overgrote meerderheid van de 455 ondervraagde vrouwen geeft aan geen verschil te merken of de seks zelfs beter te vinden met een besneden man.

Beter
Slechts 13 vrouwen (nog geen 3 procent van het totaal) zegt wel minder bevredigd te zijn nadat haar man zich heeft laten besnijden. Het grootste deel (57 procent) merkt echter geen verschil en 40 procent noemt de seks zelfs beter.

De belangrijkste redenen voor het toenemen van de bevredigingen zijn betere hygiëne, meer orgasmen voor de man, meer orgasmen voor de vrouw, verhoogd libido bij de man en betere erecties.

Het afnemen van de seksuele bevrediging zou met name te maken hebben met verminderd libido bij de man of bij de vrouw, en erectieproblemen.

Positief
De overwegend positieve ervaringen van vrouwen met besnijdenis, moeten ertoe leiden dat de populariteit van de ingreep toeneemt. Dit is belangrijk omdat eerder onderzoek aantoonde dat de kans op hiv en aids met ruim de helft afneemt na een besnijdenis. In een interview met Reuters noemt dokter Robert Bailey, verbonden aan de universiteit van Illinois en niet betrokken bij het onderzoek, de uitslagen dan ook ‘uniek en belangrijk’.

De 455 vrouwen die deelnamen aan het onderzoek waren, voor en na de besnijdenis van hun man, allemaal tussen de 15 en 49 jaar oud. De cijfers zijn representatief voor de variabelen leeftijd, religie en opleidingsniveau.

Mannen
Hoe mannen seks ervaren na een besnijdenis is niet onderzocht. Een eerdere studie zou echter hebben vastgesteld dat zijn ervaringen, voor en na de ingreep, weinig veranderen. Het onderzoek wordt opgenomen in het British Journal of Urology International.

Bron: Gezondheidsnet Categorie: Urologie, Seksuologie, Seksueel Overdraagbare Aandoeningen.

Meer Seksueel Overdraagbare Aandoeningen nieuws

Seksueel Overdraagbare Aandoeningen artikelen

Actieve Seksueel Overdraagbare Aandoeningen discussies (forum)
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl