Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Gonorroe behandeling

De geslachtsziekte Gonorroe wordt veroorzaakt door de bacterie Neisseria gonorroe. Behandeling is noodzakelijk en antibiotica is een geschikt medicijn. Voorheen werd Gonorroe vaak behandeld met antibiotica in pilvorm. Echter, de Gonorroe bacterie is door de jaren heen steeds resistenter geworden voor verschillende antibiotica therapieën en daarom moet Gonorroe nu vaak met antibiotica via een injectie behandeld worden.

De eerste keus behandeling van Gonorroe is een eenmalige injectie met Ceftriaxon. De Gonorroe bacterie is gevoelig voor dit antibioticum. Zwangere vrouwen krijgen een ander antibioticum omdat in Ceftriaxon ook lidocaïne oplossing zit. Een Gonorroe infectie kan samen gaan met een Chlamydia infectie en wordt om die reden ook soms ook anders behandeld.

Tot het najaar van 2009 was een Cefotaxim injectie nog eerste keus. Een bekend medicijn tegen Gonorroe is eenmalige tablet Ciprofloxacine. Maar de Gonorroe bacterie is vaak resistent tegen Ciprofloxacine en daarom wordt afgeraden dit antibioticum te gebruiken als er niks over het resistentie patroon bekend is. Het middel Ciprofloxacine wordt echter nog vaak voorgeschreven omdat het patiënt vriendelijk is.

Tot ongeveer een week na de start van de behandeling is de ziekte mogelijk nog besmettelijk. Zorg er daarom voor dat u geen onveilig seksueel contact hebt in die periode. Want u kunt anderen dan namelijk nog besmetten met Gonorroe.

Categorie: Seksueel Overdraagbare Aandoeningen

Meer artikelen uit de categorie: Seksueel Overdraagbare Aandoeningen
05-01 SOA testen
03-01 Genitale wratten
03-01 Gonorroe
03-01 Chlamydia

Seksueel Overdraagbare Aandoeningen nieuws
- Gonorroe wordt onbehandelbaar
- Schaamluis sterft uit
- Meer gonorroe-infecties in Nederland
- Gonorroe moet vaker met ander antibioticum worden behandeld
- VS weren niet langer hiv-patiënten

Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl