Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Laatste seksueel overdraagbare aandoeningen nieuws

Gonorroe wordt onbehandelbaar
De geslachtsziekte Gonorroe is steeds vaker resistent tegen antibiotica. Hierdoor bestaat het gevaar dat Gonorroe onbehandelbaar wordt.

Schaamluis sterft uit
De schaamluis dreigt uit te sterven, waarschijnlijk door de toename van het ontharen van de schaamstreek.

Meer gonorroe-infecties in Nederland
De stijging van het aantal gonorroe-infecties heeft grotendeels te maken met een stijging van het aantal gonorroe diagnoses van 28% bij homoseksuele mannen. Vooral het aantal opgespoorde orale gonorroe infecties bij deze mannen is in 2009 bijna verdubbeld

Gonorroe moet vaker met ander antibioticum worden behandeld
Vanwege een toenemende resistentie van de Gonokok, die de seksueel overdraagbare aandoening Gonorroe veroorzaakt, moeten artsen steeds vaker een ander antibioticum voorschrijven.

VS weren niet langer hiv-patiënten
Eind afgelopen jaar bepaalde het Centrum voor Ziektebeheersing en -bestrijding dat hiv-besmetting weliswaar een ernstige aandoening is, maar niet langer een eenvoudig overdraagbare en de volksgezondheid bedreigende ziekte.

Besnijdenis heeft geen negatieve invloed op de seks
Seks met een besneden man blijkt net zo fijn als seks met een onbesneden man volgens een onderzoek uit Uganda. Lange tijd werd gedacht dat een besnijdenis bij mannen negatieve invloed had op de seks bij vrouwen.

Voor lotgenotencontact, vragen en discussies bezoek Medisch Forum Seksueel Overdraagbare Aandoeningen

Laatste seksueel overdraagbare aandoeningen artikelen

Gonorroe behandeling
De geslachtsziekte Gonorroe wordt veroorzaakt door de bacterie Neisseria gonorroe. Behandeling is noodzakelijk en antibiotica is een geschikt medicijn. Voorheen werd Gonorroe vaak behandeld met antibiotica in pilvorm.

SOA testen
kunt zich via de huisarts of bij een soa-polikliniek op soa laten testen. Sommige soa (chlamydia, gonorroe) kunnen met een urinetest of een uitstrijkje van de vagina, plasbuis, keel of anus worden aangetoond.

Genitale wratten
Genitale wratten (condylomata acuminata) zijn een seksueel overdraagbare aandoening (SOA). Hierbij ontstaan groepjes rozerode tot grijswitte wratten rond de geslachtsorganen of de anus.

Gonorroe
Gonorroe, ook wel ‘druiper’ genoemd, is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) die wordt veroorzaakt door een bacterie. Het is een veelvoorkomende geslachtsziekte waar zowel mannen als vrouwen last van kunnen hebben.

Chlamydia
Chlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening (soa). In Nederland is het de meest voorkomende soa. Vooral vrouwen merken vaak niet dat ze chlamydia hebben, omdat Chlamydia vaak geen klachten geeft.

Actieve seksueel overdraagbare aandoeningen discussies
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl