Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Te dikke mensen hebben vaak een gedragsprobleem

Uitgegeven op 16-01-2010 10:19

MAASTRICHT - Te dikke mensen hebben vaak een gedragsprobleem en dat is de oorzaak van hun obesitas. Ze hebben zichzelf minder goed onder controle en consumeren meer energie dan dat ze verbranden. Gedragstherapeuten kunnen het eetgedrag veranderen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Universiteit van Maastricht.

GGZ

Mensen met obesitas staan vooral onder behandeling van diëtisten en artsen. Dat is een vergissing. Obesitas moet binnen de GGZ worden behandeld, volgens onderzoekers van de universiteit. De medische wereld erkent obesitas echter niet als psychologisch probleem. Binnen de GGZ bestaat er geen specifieke behandelmethode en zorgverzekeraars vergoeden een behandeling nog niet.

Obesitas

Dit terwijl overgewicht een groot probleem is. Voor zowel de persoon als voor de gezondheidszorg. Ongeveer de helft van de Nederlanders is te zwaar. De helft van de mensen met obsitas voelt zich in depressief. Zij lijden onder hun lichaamsgewicht en schamen zich voor hun lichaam. Deze stemmingsproblemen verergeren het overeten, liet de universiteit weten.

Gedragstherapie

Hopelijk wordt obesitas erkend als een psychologisch probleem en wordt er een goede behandelmethode ontwikkeld waar mensen met obesitas wat aan hebben.

Categorie: Psyche, Gezondheid en levenstijl

Meer Psyche nieuws

Psyche artikelen

Actieve Psyche discussies (forum)
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl