Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Laatste psyche nieuws

Vroege diagnose narcolepsie belangrijk
Patiënten met narcolepsie krijgen vaak ten onrechte omschreven als lui of 'psychisch niet in orde'. Een late diagnose en behandeling van de ziekte kan gevolgen hebben, zoals problemen met opleiding, werk en relaties.

Antidepressiva maken agressiever dan gedacht
Het consumentenprogramma Radar kreeg meer dan tienduizend reacties over ervaringen met antidepressiva. Veel patiënten zeggen dat ze onder invloed van de middelen roekelozer worden in het verkeer en sneller agressief zijn.

Psychische problemen in Nederland niet toegenomen
De afgelopen 10 zijn de psychische problemen Nederlands niet toegenomen: 18 procent kreeg in het voorbije jaar een psychische aandoening. Dit is vergelijkbaar met 10 jaar geleden.

Sporten verkleint kans op depressie
Mensen die sporten hebben vijftig procent minder kans om een psychische stoornis te ontwikkelen dan mensen die niet sporten.

Te dikke mensen hebben vaak een gedragsprobleem
Te dikke mensen hebben een gedragsprobleem en dat is de oorzaak van hun obesitas. Ze hebben zichzelf minder goed onder controle en consumeren meer energie dan dat ze verbranden.

Hersengebieden werken bij ADHD mogelijk niet goed samen
Twee hersengebieden die niet goed met elkaar communiceren veroorzaken mogelijk de symptomen van ADHD. Dit bevestigd het beeld dat ADHD niet het gevolg is van een fout in de hersengebieden zelf, maar van gebrekkige interactie tussen de hersengebieden.

Voor lotgenotencontact, vragen en discussies bezoek Medisch Forum Psyche

Laatste psyche artikelen

Depressie
Meer informatie over een depressie en de definitie van een depressie. Wat kun je eraan doen en hoelang duurt het?

Actieve psyche discussies
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl