Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Laatste oogheelkunde nieuws

Plakboek voor kinderen met lui oog
Onderzoekers van het Erasmus MC hebben een speciaal plakboek ontwikkeld, dat kinderen met een 'lui oog' spelenderwijs leert de behandeling goed te volgen. Uit onderzoek blijkt dat de kinderen die het boek gebruiken, hun oog aanzienlijk beter afplakken.

Zachte contactlenzen kunnen ook de oogleden doen hangen
Ook zachte contactlenzen leiden na een aantal jaren dragen tot een verhoogd risico op hangende bovenoogleden. Tot nu toe was deze bijwerking alleen bekend van harde lenzen.

Glaucoom kan eerder opgespoord worden
Met gebruik van beeldvormende technieken kunnen oogartsen de aandoening glaucoom eerder en opsporen. Metname bij patiënten met een matige vorm van glaucoom kunnen met deze technieken eerder worden ontdekt.

Door vuurwerk tientallen mensen met oogverwondingen
Alleen al in Rotterdam hebben tientallen mensen met oud en nieuw verwondingen aan één of beide ogen opgelopen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Vuurwerk moet verboden worden volgens oogartsen
Oogartsen pleiten ervoor om consumentenvuurwerk in Nederland te verbieden. Tijdens de vorige jaarwisseling behandelden de oogartsen in Nederland 268 patiënten met 315 oogletsels ten gevolg van vuurwerk.

Voor lotgenotencontact, vragen en discussies bezoek Medisch Forum Oogheelkunde

Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl