Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Laatste neurologie nieuws

Stoffen in thee verlagen kans op beroerte
Flavonolen, specifieke flavonoiden, kunnen het risico op het krijgen van een beroerte met 20 procent verminderen.

Rauwe groenten voorkomen beroerte
Het eten van veel rauwe groente en fruit vermindert het risico op het krijgen van een beroerte met ruim een derde in vergelijking met een dieet met weinig rauwe groente en fruit.

Migraine en depressies delen genetische factoren
Mensen met migraine kunnen somber worden door hun klachten maar nu blijkt dat het gezamelijk voorkomen van migraine en depressies voor een deel wordt verklaard door genetische factoren.

Veel mensen hebben na een beroerte nog klachten
Zeven van de tien mensen hebben na een beroerte nog last op het gebied van taal, gedrag, denken of emotie. Daarnaast veranderen veel patiënten van karakter en temperament en worden zij daardoor voor hun omgeving een ander persoon. Dit gebeurt terwijl er a

Diagnose vasculaire dementie vergt nieuwe criteria
Aangenomen werd dat vooral de schade aan de grote bloedvaten het belangrijkste probleem was bij vasculaire dementie. Uit nieuwe onderzoek blijkt dat veel patiënten vooral schade heeft aan kleine bloedvaten.

Hormoon leptine verminderd kans op Alzheimer
Mensen die een hoge concentratie van het lichaamseigen hormoon leptine in hun lichaam, hebben waarschijnlijk minder kans op het krijgen van de ziekte van Alzheimer.

Voor lotgenotencontact, vragen en discussies bezoek Medisch Forum Neurologie

Laatste neurologie artikelen

Verschillen tussen een TIA en migraine
Migraine is geen TIA, maar de klachten kunnen wel op elkaar lijken. Een TIA kan zich voordoen als een migraine aanval maar er zijn enkele belangrijke verschillen.

TIA
Bij een TIA krijgt een gedeelte van de hersenen tijdelijk te weinig bloed. Hierdoor werken de hersencellen die te weinig bloed en dus ook te weinig zuurstof hebben gekregen tijdelijk niet goed of even helemaal niet meer.

Beroerte
Een beroerte wordt ook wel een CVA (Cerebro Vasculair Acident) genoemd en is een acute verstoring van de bloedvoorziening van de hersenen. Deze verstoring van de bloedvoorziening zorgt ervoor dat er te weinig zuurstof bij de hersenen komt.

Migraine
Migraine is een kloppende, matig tot hevige pijn, meestal aan één kant van het hoofd, die verergert door lichamelijke inspanning, licht, geluid of geur en gepaard gaat met misselijkheid en braken.

Actieve neurologie discussies
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl