Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Antidepressiva maken agressiever dan gedacht

Uitgegeven op 01-02-2010 13:30

Opnieuw is er in de media aandacht voor antidepressiva en het optreden van agressie.

Het consumentenprogramma ’Radar’ kreeg meer dan tienduizend reacties na een oproep ervaringen te melden met antidepressiva. Veel patiënten zeggen dat ze onder invloed van de antidepressiva roekelozer worden in het verkeer en sneller agressief zijn.

In Nederland slikken bijna een miljoen mensen antidepressiva. Meer dan tienduizend gebruikers en andere ervaringsdeskundigen deden mee aan de enquete van het consumentenprogramma ’Radar’. Hieruit bleek dat een groot deel van de gebruikers last heeft van bijwerkingen. Sommige van deze bijwerkingen zijn zeer ernstig, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Te denken valt aan zelfmoordpogingen en agressief gedrag in het verkeer of naar anderen toe. Deskundigen beoordelen de resultaten van de enquête als 'schokkend' en 'ontluisterend'. Zij komen in de uitzending van vanavond (20:30, ned1) aan het woord.

Lareb

Het Nederlands Bijwerkingen Centrum (Lareb) heeft in 2009 ook een rapport verzonden naar het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) over meldingen van opvliegend gedrag en agressie bij verschillende SSRI's (selectieve serotonineheropnameremmers).

Bron: Tros Radar Categorie: Psyche, Medicatie

Meer Medicatie nieuws

Medicatie artikelen

Actieve Medicatie discussies (forum)
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl