Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Laatste medicatie nieuws

Meer Diane 35 doden
Vandaag blijkt dat er de afgelopen jaren toch meer doden zijn gevallen onder de diane 35 gebruiksters. Er zijn vier nieuwe meldingen bijgekomen.

Diane-35 blijft nog verkrijgbaar in Nederland
De afgelopen weken is de anticonceptie pil Diane-35 weer in opspraak gekomen. In Frankrijk is de pil sinds eind januari niet meer te verkrijgen.

Prijzen medicijnen verder gedaald in 2009
De prijs van receptgeneesmiddelen daalde in 2009 met gemiddeld 9%. In 2010 zet de daling vooralsnog door. Dit komt vooral door een verdere uitbreiding van het preferentiebeleid en het vaststellen van een maximumprijs voor een aantal biologicals.

Clopidogrel teruggehaald uit apotheken
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) laat geneesmiddelen met de werkzame stof clopidogrel, dat door de fabrikant Glochem in India is gefabriceerd, bij apotheken terughalen.

Omzet nepmedicijnen in Nederland 79 miljoen euro
De markt voor nagemaakte medicijnen in Nederland is goed voor een omzet van ruim 79 miljoen euro. In heel Europa gaat het om 10,5 miljard euro.

Antidepressiva maken agressiever dan gedacht
Het consumentenprogramma Radar kreeg meer dan tienduizend reacties over ervaringen met antidepressiva. Veel patiënten zeggen dat ze onder invloed van de middelen roekelozer worden in het verkeer en sneller agressief zijn.

Voor lotgenotencontact, vragen en discussies bezoek Medisch Forum Medicatie

Laatste medicatie artikelen

Generiek geneesmiddel
Een generiek medicijn bevat dezelfde werkzame stoffen als een merkmedicijn. Het generieke medicijn is qua werking gelijk aan het origineel en is veel goedkoper maar mag pas op de markt komen nadat het patent van het origineel is verlopen.

Actieve medicatie discussies
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl