Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Hooikoorts seizoen 2010 is begonnen

Uitgegeven op 04-03-2010 13:08

Hooikoortsklachten beginnen weer. Door de koude en lange winter komt de natuur wat later op gang dan gewoonlijk. Daardoor is ook het hooikoortsseizoen later begonnen. Maar sinds deze week zijn de hooikoorts klachten weer begonnen, meldde donderdag de Allergieradar.

De hazelaar en de els

Veroorzakers van de eerste hooikoortsklachten zijn de hazelaar en de els, die beide met katjes bloeien. De katjes verspreiden veel pollen, waar allergiepatiënten over het algemeen erg gevoelig voor zijn. Meestal treden de hooikoortsklachten door deze bomen voor het eerst in februari op, maar de bloei van de hazelaar en de els is iets vertraagd.

Verwacht wordt dat de bloei explosief zal zijn, zodra het een paar dagen droog en zonnig blijft. De komende weken kunnen voor hooikoortspatiënten daardoor veel last hebben van niezen, tranende ogen en verstopte neuzen.

Ambrosia

Ook wordt verwacht dat de ambrosia in de zomer veel klachten gaat geven. Ambrosiazaad zit in vogelvoer. Er is deze winter veel gevoederd wegens de aanhoudende vorst en sneeuw. Aangezien ambrosia zich razendsnel verspreidt, zal de overlast groot zijn, denken de onderzoekers. Ambrosia komt uit Noord-Amerika en duikt pas sinds enkele jaren in Nederland op, maar is niet meer uit te roeien. 10 tot 20 procent van de hooikoortspatiënten heeft last van ambrosia.

Hooikoorts

Meer informatie over hooikoorts vind u in ons artikel over hooikoorts: Hooikoorts

Bron: Allergieradar Categorie: Longziekten, Keel, Neus en Oren

Meer Longziekten nieuws

Longziekten artikelen

Actieve Longziekten discussies (forum)
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl