Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Groene thee verlaagt mogelijk kans op longkanker

Uitgegeven op 15-01-2010 11:06

Stoppen met roken is altijd de beste remedie om longkanker te voorkomen. Maar mogelijk helpt het het drinken van groene thee ook een beetje.

Dit blijkt uit een Taiwanees onderzoek onder rokers en niet-rokers. Aan het onderzoek deden 340 gezonde mensen en 170 mensen met longkanker mee. De uitkomst was verrassend. Rokers die geen groene thee drinken hebben 12x zoveel kans op het krijgen van longkanker dan rokers en niet-rokers die wel groene thee drinken. De kans op het krijgen van longkanker hangt af van veel verschillende factoren. Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat groene thee mogelijk één van die factoren is.

In Azië komen veel vormen van kanker veel minder vaak voor. Er is al vaak gesuggereerd dat dat mogelijk aan het voedingspatroon ligt. In Azië gebruiken ze bijvoorbeeld meer soja in de voeding en drinken ze meer (verse) groene thee.

Groene thee is – net als bessen, wijn, chocola, groenten en vruchten – rijk aan polyfenolen, waarvan wordt gezegd dat die ervoor zorgen dat kankercellen stoppen met groeien.

Maar echt duidelijk is het allemaal nog niet. Waar het ene onderzoek wel een beschermend effect van groene thee ontdekt, toont een andere studie weer helemaal géén beschermend effect aan.

Categorie: Kanker, Longziekten

Meer Longziekten nieuws

Longziekten artikelen

Actieve Longziekten discussies (forum)
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl