Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Laatste longziekten nieuws

Rookverbod in auto met kind in Engeland
In Engeland is gisteren een wet aangenomen dat verbied om in auto\'s te roken waar een kind in zit.

Longartsen geven openheid over tabakslobby
Vanmorgen ging de webpagina met informatie over de tabakslobby online. Twee longartsen geven informatie hoe sluw de tabakindustrie werkt.

Hooikoorts seizoen 2010 is begonnen
Hooikoortsklachten beginnen weer. Door de koude en lange winter komt de natuur wat later op gang dan gewoonlijk. Daardoor is ook het hooikoortsseizoen later begonnen. Maar sinds deze week zijn de hooikoorts klachten weer begonnen.

Mensen met een longembolie langer volgen
Mensen die een longembolie hebben gehad, lopen in de jaren daarna een groter risico op ernstige aandoeningen en op sterfte dan anderen.

Stoppen met roken ook goed voor longkankerpatient
Ook pati├źnten waar al longkanker is geconstateerd hebben baat bij het stoppen met roken. Roken beinvloed mogelijk de groei van de tumor.

Groene thee verlaagt mogelijk kans op longkanker
Stoppen met roken is altijd de beste remedie om longkanker te voorkomen. Maar mogelijk helpt het het drinken van groene thee ook een beetje. Maar echt duidelijk is het allemaal nog niet.

Voor lotgenotencontact, vragen en discussies bezoek Medisch Forum Longziekten

Laatste longziekten artikelen

Longziekte? Stoppen met roken!
Roken is voor niemand goed. Maar als u een longziekte hebt, is roken extra ongezond. Uw astma of COPD kan snel erger worden door roken.

Wat is COPD?
COPD is een afkorting van de Engelse term 'Chronic Obstructive Pulmonary Disease', dit betekent chronisch obstructieve longziekten. COPD is een verzamelnaam voor longaandoeningen zoals longemfyseem.

Astma
Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen. Mensen met astma kunnen soms moeilijk ademhalen. Zij worden kortademig, ademen 'piepend' of moeten hoesten.

Actieve longziekten discussies
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl