Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Hooikoorts door superpollen erger dan ooit

Uitgegeven op 22-04-2010 08:32

Dit jaar zijn er door de koude witte winter zogenaamde 'superpollen' in de lucht. Hierdoor zullen hooikoortspatiënten, zeker degenen die in de stad wonen, meer klachten krijgen.

Strenge winter

Experts waarschuwen dit hooikoortsseizoen voor 'superpollen'. De symptomen van jeukende ogen en een lopende neus zullen hierdoor bij patiënten erger zijn dan vorig jaar, zeker bij stedelingen. Professor Jean Emberlin: "Door de erg koude winter, komen de pollen van bomen nu pas in de lucht terecht, maar luchtvervuiling maakt de pollen krachtiger. Daardoor zullen die uit stedelijke gebieden voor een sterkere allergische reactie zorgen dan pollen uit het platteland.

Oorzaak toename hooikoorts patienten?

Mensen die allergisch zijn aan graspollen zullen aan het begin van mei last beginnen krijgen. "Het aantal patiënten met hooikoorts blijft stijgen, één op de vier volwassenen en meer dan een derde van de tieners kampt er mee. Sommigen geven te hygiënische ouders de schuld, maar het stijgend gebruik van antibiotica kan ook de schuldige zijn, deze hebben namelijk ook een impact op ons immuunsysteem. Stress en je eetpatroon spelen ook een belangrijke rol.

Tips

Als je voornaamste problemen niezen of een verstopte neus zijn, kunnen neussprays helpen. Tranende en jeukende ogen kun je vermijden met oogdruppeltjes. Als je met een combinatie van beide kampt, neem je best een antihistaminicum als medicatie in.

Categorie: Keel, Neus en Oren

Meer Keel, Neus en Oren nieuws

Keel, Neus en Oren artikelen

Actieve Keel, Neus en Oren discussies (forum)
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl