Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Zonnebrand bij kinderen is belangrijke oorzaak huidkanker

Uitgegeven op 21-04-2010 19:28

Te veel kinderen verbranden door de zon omdat er niet vaak genoeg aan gedacht wordt om kinderente beschermen tegen de zon. Het gevolg: een aanzienlijk groter risico op huidkanker op latere leeftijd. Reden genoeg voor KWF Kankerbestrijding om een campagne te starten om zonbescherming tot een alledaagse routine te maken.

Huidkanker

Het aantal gevallen van huidkanker stijgt drastisch. Dit jaar zullen er weer 40.000 nieuwe gevallen bijkomen. Meer dan een verdubbeling ten opzichte van 10 jaar geleden. Met name goede bescherming van de kinderhuid kan ertoe leiden dat dit aantal op de lange termijn vermindert. De kinderhuid is nog in ontwikkeling. Als jonge huidcellen beschadigen is de kans groter dat er bij de celdeling beschadigde cellen achterblijven die zich blijven delen. Met alle gevolgen van dien. Daarom start KWF Kankerbestrijding dit jaar een campagne om kinderen, ouders en verzorgers massaal aan te zetten tot betere zonbescherming. Niet alleen op het strand, waar 59% van de bevolking aangeeft te denken aan zonbescherming, maar ook op tijdens het ‘gewone buiten zijn’, waar maar 23% hieraan denkt.

Start campagne

Vandaag start deze campagne en de Oranje Nassauschool in Zandvoort heeft de primeur. Tijdens de start is voor de eerste keer het Insmeerlied te horen. Zanger Dirk Scheele heeft dit lied belangeloos geschreven voor KWF Kankerbestrijding. Met de leerlingen van de Oranje Nassauschool gaat hij het lied instuderen en opnemen. Insmeren met anti-zonnebrand crème is bij kinderen de belangrijkste en prettigste manier om zich tegen de zon te beschermen. Het lied helpt kinderen en hun verzorgers om insmeren leuk en vanzelfsprekend te maken. En dit past goed bij de kern van de campagne: Ga lekker naar buiten, geniet van de zon, maar zorg dat je niet verbrandt!

Bron: KWF Categorie: Kanker, Huidaandoeningen, Kinderziekten.

Meer Kinderziekten nieuws

Kinderziekten artikelen

Actieve Kinderziekten discussies (forum)
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl