Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Alcohol tijdens pubertijd verhoogt kans op borstkanker

Uitgegeven op 15-04-2010 20:10

Het drinken van veel alcohol tijdens de tienerjaren verhoogt bij meisjes sterk de kans op het ontwikkelen van borstkanker. Dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek.

Borstkanker door alcohol

De onderzoekers onderzochten ruim 7000 tienermeisjes. Het blijkt dat de meisjes die zes of zeven dagen per week alcohol drinken vijf keer meer kans hebben om een kwaadaardige vorm van borstkanker te ontwikkelen. Ook bleek dat de vrouwen die een kwaadaardige borstziekte ontwikkelden regelmatiger en in grotere hoeveelheden dronken dan gezonde personen. De wetenschappers schatten dat alleen al in Engeland jaarlijks 600 vrouwen sterven aan borstkanker veroorzaakt door hun alcoholconsumptie.

"Deze studie toont duidelijk dat het risico op kwaadaardige borstziekten toeneemt met de hoeveelheid alcohol die meisjes tijdens hun tienerjaren consumeren. Dit is een duidelijke indicatie dat de alcoholconsumptie moet beperkt worden tijdens de adolescentie. Het maakt ook duidelijk dat het belangrijk is om bij jonge meisjes al de nadruk te leggen op borstkankerpreventie.", zegt professor Colditz.

Bron: AD Categorie: Kanker, Kinderziekten

Meer Kinderziekten nieuws

Kinderziekten artikelen

Actieve Kinderziekten discussies (forum)
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl