Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Laatste kinderziekten nieuws

Jonge kinderen vroeg bijvoeden voorkomt voedselallergieën
Het blijkt juist goed te zijn om baby's vanaf vier maanden oud al bijvoeding te geven in de vorm van groente en fruit. Dit voorkomt voedselallergieën in tegenstelling tot wat eerst werd gedacht.

Terughaalactie babyvoeding Nutrilon Nenatal 1
Nutricia heeft een terughaalactie voor partij Nutrilon Nenatal 1 met de houdbaarheidsdatum 4 mei 2015. Dit omdat het een te hoog gehalte jodium bevat.

Zonnebrand bij kinderen is belangrijke oorzaak huidkanker
Te veel kinderen verbranden door de zon omdat er niet vaak genoeg aan gedacht wordt om kinderente beschermen tegen de zon. Het gevolg: een aanzienlijk groter risico op huidkanker op latere leeftijd.

Plakboek voor kinderen met lui oog
Onderzoekers van het Erasmus MC hebben een speciaal plakboek ontwikkeld, dat kinderen met een 'lui oog' spelenderwijs leert de behandeling goed te volgen. Uit onderzoek blijkt dat de kinderen die het boek gebruiken, hun oog aanzienlijk beter afplakken.

Alcohol tijdens pubertijd verhoogt kans op borstkanker
Het drinken van veel alcohol tijdens de tienerjaren verhoogt bij meisjes sterk de kans op het ontwikkelen van borstkanker. Dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek.

Middelbare school begint te vroeg
De belangrijkste oorzaak van slaap te kort bij pubers is het vroege tijdstip van beginnen van school volgens kinderarts Bakker.

Voor lotgenotencontact, vragen en discussies bezoek Medisch Forum Kinderziekten

Laatste kinderziekten artikelen

RS virus
Het RS virus is de meest voorkomende verwekker van luchtweginfecties bijzuigelingen en peuters. Dit virus kan het hele jaar door infecties veroorzaken, maar wordt vooral in de wintermaanden veel gezien.

Actieve kinderziekten discussies
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl