Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Laatste kanker nieuws

Steeds meer mensen krijgen huidkanker
Het aantal mensen met huidkanker stijgt elk jaar met ongeveer zeven procent. Tegenwoordig krijgt meer dan één op de vijf Nederlanders voor zijn 85ste levensjaar huidkanker.

Zonnebrand bij kinderen is belangrijke oorzaak huidkanker
Te veel kinderen verbranden door de zon omdat er niet vaak genoeg aan gedacht wordt om kinderente beschermen tegen de zon. Het gevolg: een aanzienlijk groter risico op huidkanker op latere leeftijd.

Borstkanker diagnostiek via tepelvocht
Bij vrouwen met borstkanker kunnen onderzoekers de diagnose bevestigen via analyse van tepelvocht. Grootschalig onderzoek moet uitwijzen of tepelvocht borstkanker in de toekomst kan aantonen vóór het zichtbaar is via andere methoden.

Alcohol tijdens pubertijd verhoogt kans op borstkanker
Het drinken van veel alcohol tijdens de tienerjaren verhoogt bij meisjes sterk de kans op het ontwikkelen van borstkanker. Dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek.

Minder borstkanker door beter dieet
Een derde van de gevallen van borstkanker in Westerse landen kan worden voorkomen als vrouwen minder eten en meer sporten. Dat hebben onderzoekers op een Europese conferentie over borstkanker in Barcelona gezegd.

Thuistest baarmoederhalskankers effectief
Een HPV-thuistest waarmee vrouwen thuis kunnen onderzoeken of ze baarmoederhalskanker hebben, is een goed uitvoerbaar en effectief middel als aanvulling op het bevolkingsonderzoek.

Voor lotgenotencontact, vragen en discussies bezoek Medisch Forum Kanker

Laatste kanker artikelen

Prostaatkanker klachten
In het begin geeft prostaatkanker geen tot nauwelijks klachten. De klachten komen in een later stadium en worden meestal geleidelijk erger. Klachten die een man met prostaatkanker kan krijgen zijn.

Actieve kanker discussies
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl