Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Laatste interne ziekten nieuws

Griepepidemie 2013 duurt voort
De griep in Nederland is momenteel al 10 weken een epidemie. De griepepidemie is qua aantal zieke mensen mild maar gaat wel langdurig rond. Metname kinderen tussen de 0 en 4 jaar worden dit jaar getroffen.

Vroege diagnose narcolepsie belangrijk
Patiënten met narcolepsie krijgen vaak ten onrechte omschreven als lui of 'psychisch niet in orde'. Een late diagnose en behandeling van de ziekte kan gevolgen hebben, zoals problemen met opleiding, werk en relaties.

Hoog cholesterol veroorzaakt leverontstekingen
Verhoogd cholesterol veroorzaakt niet alleen hart-en vaatziekten, maar verhoogd cholesterol speelt ook een belangrijke rol bij leverontstekingen bij mensen met overgewicht.

Statines verhogen kans diabetes
Patiënten die statines (eencholesterolverlagend medicijn) gebruiken hebben een licht verhoogde kans op diabetes type 2 (suikerziekte). Maar het risico is klein en weegt niet op tegen het gunstige effect van de statines.

Meer artsen nodig voor onderzoek darmkanker
Het bevolkingsonderzoek naar darmkanker kan pas in 2019 volledig worden ingevoerd. Over 9 jaar zijn er pas voldoende artsen om het darmonderzoek uit te voeren.

Ontstaanswijze bloedstamcellen ontdekt
Onderzoekers hebben ontdekt op welke plek bloedstamcellen ontstaan en hoe deze belangrijke en zeldzame cellen worden aangemaakt. Dit kan in de toekomst leiden tot betere behandeling van oa. bloedziekten en kanker.

Voor lotgenotencontact, vragen en discussies bezoek Medisch Forum Interne ziekten

Laatste interne ziekten artikelen

Galstenen
Een galsteen is hard geworden gal in de galblaas of in de galwegen. Gal is een vloeistof in het lichaam die helpt om vet eten te verteren. Het is een dikke, geelgroene vloeistof. Wanneer de gal teveel indikt, ontstaat er een galsteen.

Actieve interne ziekten discussies
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl