Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Hepatitis op veel scheermessen in Turkije

Uitgegeven op 21-04-2010 19:35

Vakantiegangers moeten oppassen voor besmetting met het hepatitis B-virus als zij zich laten scheren bij een kapper in Turkije. Het virus werd op 7 procent van de scheermessen die zij in Turkse kapperszaken onder de microscoop legden aangetroffen. Dat meldde de Duitse beroepsvereniging voor internisten woensdag op basis van Turks onderzoek.

Kappersscheermes

De kappersscheermessen zijn niet voor eenmalig gebruik en worden niet gesteriliseerd na een knipbeurt. Hierdoor bestaat er een kans op besmetting van klant op klant.

Hepatitis B in Turkije

Vooral in het oosten en zuidoosten van Turkije hebben veel mensen hepatitis B, een virus dat leidt tot ontsteking van de lever. Tussen de 12 en 15 procent van de Turken draagt het virus bij zich. In Duitsland ligt dat percentage tussen de 2 en 5 procent. Hepatitis B kan overgedragen worden door bloed of door seks.

Veel toeristen laten zich op vakantie in Turkije op traditionele wijze scheren. Ook het laten aanbrengen van hennatatoeages kan het risico van hepatitis B verhogen, waarschuwen de artsen.

Categorie: Infectieziekten

Meer Infectieziekten nieuws

Infectieziekten artikelen

Actieve Infectieziekten discussies (forum)
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl