Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Laatste infectieziekten nieuws

Hepatitis mogelijk in rijksvaccinatieprogramma
Alle baby's in Nederland moeten een vaccinatie krijgen tegen hepatitis b. Het wordt tijd dat minister Ab Klink van Volksgezondheid daartoe besluit, dat zegt het Nationaal Hepatitis Centrum.

Hepatitis op veel scheermessen in Turkije
Vakantiegangers moeten oppassen voor besmetting met het hepatitis B-virus als zij zich laten scheren bij een kapper in Turkije.

Ziekte van Lyme neemt toe
Huisartsen hebben in 2009 bij circa 22.000 mensen in Nederland een rode ringvormige uitslag op de huid vastgesteld, het eerste teken van de ziekte van Lyme. Dat zijn 5.000 mensen meer dan in 2005.

Mogelijk hepatitis A-uitbraak in Nederland
Sinds januari is hepatitis vastgesteld bij veertien Nederlanders die verspreid door het hele land wonen en die recent niet in het buitenland zijn geweest.

Uitbraak vogelgriep in Roemenië
In Roemenië is dinsdag 16 maart de vogelgriepvariant H5N1 geconstateerd. Het is de eerste melding in 2010 van de vogelgriep in Europa.

RIVM maakt zich zorgen over resistente bacteriën
Bij steeds meer mensen heeft het gebruik antibiotica niet het gewenste resultaat, dit komt omdat ze zijn besmet met een bacterie die resistent is tegen deze antibiotica. Het RIVM maakt zich hierover zorgen.

Voor lotgenotencontact, vragen en discussies bezoek Medisch Forum Infectieziekten

Laatste infectieziekten artikelen

Gonorroe
Gonorroe, ook wel ‘druiper’ genoemd, is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) die wordt veroorzaakt door een bacterie. Het is een veelvoorkomende geslachtsziekte waar zowel mannen als vrouwen last van kunnen hebben.

Chlamydia
Chlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening (soa). In Nederland is het de meest voorkomende soa. Vooral vrouwen merken vaak niet dat ze chlamydia hebben, omdat Chlamydia vaak geen klachten geeft.

RS virus
Het RS virus is de meest voorkomende verwekker van luchtweginfecties bijzuigelingen en peuters. Dit virus kan het hele jaar door infecties veroorzaken, maar wordt vooral in de wintermaanden veel gezien.

De Mexicaanse griep
De Mexicaanse griep, officieel Nieuwe Influenza A, is een griepvirus die zijn oorsprong heeft in Mexico. Het is een varkensgriepvirus die ook van mens tot mens overdraagbaar is.

Wat is Q-koorts
Q-koorts is een infectieziekte die van dieren kan overgaan op mensen. In Nederland zijn besmette melkgeiten en melkschapen de bron en lopen mensen het op door het inademen van lucht waar de bacterie inzit.

Actieve infectieziekten discussies
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl