Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Steeds meer mensen krijgen huidkanker

Uitgegeven op 09-07-2013 11:05

Het aantal mensen met huidkanker stijgt elk jaar met ongeveer zeven procent. Tegenwoordig krijgt meer dan één op de vijf Nederlanders voor zijn 85ste levensjaar huidkanker. Hiermee is huidkanker een van de snelst toenemende maligniteiten van alle kankersoorten.

Dat zegt dermatoloog prof. Tamar Nijsten in het artikel " Zon is heerlijk, maar kijk uit" in het Erasmus MC-magazine Monitor. Zij geeft aan dat er rond de eeuwwisseling nog 20.000 Nederlanders per jaar waren die voor het eerst de diagnose huidkanker kregen, nu zijn dat meer dan 50.000 Nederlanders per jaar.

Zonlicht

Bij alle vormen van huidkanker is zonlicht de grootste boosdoener. Basaalcelkanker en melanoom komen het meeste voor bij mensen die in het verleden ernstige zonverbrandingen hebben gehad of af en toe lange perioden in de zon verblijven. Plaveiselcelkanker komt vooral voor bij ouderen die in hun leven veel buiten zijn geweest.

Smeren

Nijsten vindt dat Nederlanders een voorbeeld moet nemen aan Australië met de slip, slop, slap-campagne. Dit betekent shirt aan, pet op en goed insmeren.

Bron: Monitor Categorie: Huidaandoeningen, Kanker

Meer Huidaandoeningen nieuws

Huidaandoeningen artikelen

Actieve Huidaandoeningen discussies (forum)
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl