Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Laatste huidaandoeningen nieuws

Steeds meer mensen krijgen huidkanker
Het aantal mensen met huidkanker stijgt elk jaar met ongeveer zeven procent. Tegenwoordig krijgt meer dan één op de vijf Nederlanders voor zijn 85ste levensjaar huidkanker.

Zonnebrand bij kinderen is belangrijke oorzaak huidkanker
Te veel kinderen verbranden door de zon omdat er niet vaak genoeg aan gedacht wordt om kinderente beschermen tegen de zon. Het gevolg: een aanzienlijk groter risico op huidkanker op latere leeftijd.

Huidkanker wordt niet snel genoeg ontdekt
Dermatoloog Loek Habbema verwacht dat veel toekomstige huidkankerpatiënten te lang buiten het medisch circuit blijven, omdat de ziekte niet op tijd wordt ontdekt door schooheidsbehandelingen.

Europese commissie wijst op risico's zonnebanken
Een op de zeven zonnebanken voldoet niet aan de regels voor uv-straling. Ook wordt er onvoldoende gewaarschuwd voor de gevaren van de zonnebanken.

Speciale pijnpoli voor brandwondenpatiënten
Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk heeft een polikliniek geopend voor patiënten met chronische pijnklachten. Het is de eerste pijnpoli die ook gespecialiseerd is in pijnklachten bij mensen met brandwonden. Dat maakte het ziekenhuis vandaag bekend.

Spataderen verwijderen met stoom
In het ErasmusMC worden sinds kort spataderen met een stoombehandeling verwijderd. Deze behandeling is minder pijnlijk dan de oude therapieën.

Voor lotgenotencontact, vragen en discussies bezoek Medisch Forum Huidaandoeningen

Laatste huidaandoeningen artikelen

Wratten
Wratten zijn harde verdikkingen in de huid veroorzaakt door een virus. Ze zien er vaak uit als bloemkoolachtige uitgroeisels van de huid. De officiële benaming is verruca.

Psoriasis
Psoriasis is een niet-besmettelijke huidaandoening met rode, jeukende en schilferende plekken. Het is een chronische aandoening die vooral op de ellebogen, de knieën en de behaarde hoofdhuid voorkomt. Met behandeling kan psoriasis verbeteren maar er besta

Brandwonden
Een brandwond is een wond die ontstaat doordat de huid zich verbrand door extreme hitte of koude. Dit kan bijvoorbeeld zijn door contact met heet water of vet. Bij een derdegraads brandwond is de huid witgeel tot bruinzwart.

Actieve huidaandoeningen discussies
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl