Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Laatste hart- en vaatziekten nieuws

Hartoperatie beter dan dotteren bij bepaalde hartpatiënten
Bij bepaalde hartpatiënten is een openhartoperatie (bypass) beter dan dotteren. Deze patiënten hebben een grotere kans om te overleven als ze geopereerd worden dan als ze gedotterd worden.

Kwart hartpatiënten geen baat bij preventief medicijn
Een kwart van patiënten met hart- en vaatziekten die perindopril (ook bekend als merknaam Coversyl) gebruiken ter preventie van een hartinfarct, beroerte of overlijden, blijkt daar geen enkele baat bij te hebben.

Erectiestoornis voorspeller hartaanval
Duitse onderzoekers hebben ontdekt dat mannen die kampen met een erectiestoornis meer risico lopen op een hartaanval.

Behandeling boezemfibrilleren kan vaak eenvoudiger
Een behandeling om de hartslag van patiënten met boezemfibrilleren terug te brengen naar onder de 80 slagen per minuut is niet nodig. Een veel mildere behandeling die de hartslag terugbrengt naar onder de 110 slagen per minuut levert even goede resultaten

Looptherapie helpt bij etalagebenen
De klachten van etalagebenen kunnen verbeteren door looptherapie. Looptherapie kent in vergelijking met invasieve behandelingen zoals dotteren of bypasschirurgie nauwelijks tot geen complicaties.

Statines verhogen kans diabetes
Patiënten die statines (eencholesterolverlagend medicijn) gebruiken hebben een licht verhoogde kans op diabetes type 2 (suikerziekte). Maar het risico is klein en weegt niet op tegen het gunstige effect van de statines.

Voor lotgenotencontact, vragen en discussies bezoek Medisch Forum Hart- en vaatziekten

Laatste hart- en vaatziekten artikelen

Hoge bloeddruk
Hoge bloeddruk wordt ook wel hypertensie genoemd. Hoge bloeddruk betekent dat de druk in de slagaderen te hoog is. De bloeddruk is de druk waarmee het bloed tegen de wanden van de slagaderen drukt.

Etalagebenen
Bij etalagebenen krijgt u tijdens het lopen pijn, kramp of een doof of moe gevoel in uw been. De klachten kunnen in de voet, de kuit, het dijbeen of de bil optreden. Als u stilstaat verdwijnen de klachten.

Hartoverslag (extra systole)
Een hartoverslag wordt ook wel een extra systole genoemd. Hartoverslagen komen bij veel mensen voor. Waneer extrasystolen niet te vaak voorkomen dan zijn ze onschuldig en hoeven daarom ook niet behandeld te worden.

Hartritmestoornissen
Er bestaan allerlei verschillende hartritmestoornissen. Ritmestoornissen kunnen een langzaam, een snel of een onregelmatig karakter hebben.

Hartkloppingen
Hartkloppingen worden ook wel palpitaties genoemd. Men spreekt van hartkloppingen wanneer iemand het eigen hart voelt kloppen. Normaal voelt men dit namelijk niet tijdens gewone, rustige dagelijkse bezigheden.

Een AED (Automatische Externe Defibrillator)
Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen.

Actieve hart- en vaatziekten discussies
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl