Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

IVF/ICSI-zwangerschap kost gemiddeld 10.250 euro

Uitgegeven op 03-03-2010 13:39

Per tot stand gebrachte zwangerschap bedragen de kosten van een ivf/icsi behandeling gemiddeld € 10.250 (prijspeil 2004). Dit blijkt uit het promotie onderzoek van Ivf-arts Bea Lintsen, verbonden aan de afdeling Obstetrie en Gynaecologie van het UMC St Radboud.

Kosten

De kosten van ivf/icsi per succesvol tot stand gebrachte zwangerschap zijn € 10.250 (prijspeil 2004). De kosten van één behandeling, inclusief medicijnen, bedroegen in 2004 gemiddeld € 2500.

IVF

In 1983 is IVF in Nederland geïntroduceerd. Sindsdien zijn er hier naar schatting rond de zeventigduizend zwangerschappen door kunstmatige bevruchting buiten het lichaam tot stand gekomen.

Onvruchtbaarheid

Ivf/icsi wordt in Nederland na gemiddeld 3,5 jaar onvruchtbaarheid toegepast. Lintsen heeft vastgesteld dat bij paren die op de wachtlijst staan voor ivf/icsi, de gemiddelde kans op een spontane zwangerschap negen procent bedraagt. Deze kans is afhankelijk van de leeftijd en de leefstijl van de vrouw en de oorzaak en de duur van de verminderde vruchtbaarheid. Lintsen heeft berekend dat de kans op een spontane zwangerschap te klein is om systematisch uitstel van de behandeling aan te bevelen, ondanks de kosten die aan ivf verbonden zijn.

Bron: UMC st Radboud Categorie: Gynaecologie, Zwangerschap

Meer Gynaecologie nieuws

Gynaecologie artikelen

Actieve Gynaecologie discussies (forum)
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl