Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Eicelopbrengst IVF voorspelt succes zwangerschap
De hoeveelheid gevonden eicellen bij een IVF-behandeling heeft een voorspellende waarde voor de kans op een succesvolle zwangerschap.

Thuistest baarmoederhalskankers effectief
Een HPV-thuistest waarmee vrouwen thuis kunnen onderzoeken of ze baarmoederhalskanker hebben, is een goed uitvoerbaar en effectief middel als aanvulling op het bevolkingsonderzoek.

Inwendige bestraling beter bij baarmoederkanker
Radiotherapie bij baarmoederkanker kan beter inwendig via de vagina worden gegeven. Dat werkt net zo goed als de gebruikelijke uitwendige bestraling en geeft minder bijwerkingen.

IVF/ICSI-zwangerschap kost gemiddeld 10.250 euro
Per tot stand gebrachte zwangerschap bedragen de kosten van een kunstmatige bevruchting (IVF of ICSI) behandeling gemiddeld € 10.250.

Effectiviteit van IVF en ICSI in Nederland
In Nederland is binnen een jaar na de start van een ivf/icsi behandeling 45 procent van de behandelde vrouwen zwanger of bevallen. De kans op een zwangerschap na ivf is onder meer afhankelijk van leeftijd en leefstijl van de vrouw.

Reclameregels overtreden bij baarmoederhalskanker vaccin
De medicijnenfabrikant GlaxoSmithKline heeft reclameregels overtreden bij de promotie van zijn medicijn cervarix, een vaccin tegen baarmoederhalskanker. Zo heeft het bedrijf verboden reclame gemaakt bij verpleegkundigen.


19-01Extra test maakt baarmoederuitstrijkje betrouwbaarder
30-12Opkomst uitstrijkje hoger maar moet beter
29-12Reclamebureau moet HPV-vaccinatie promoten
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl