Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Laatste diabetes nieuws

Relatie tussen laag geboortegewicht en diabetes
Genetische relatie ontdekt tussen een laag geboortegewicht en type 2 diabetes. Deze relatie kan verklaren waarom kinderen met een lager geboortegewicht op latere leeftijd een grotere kans hebben op type 2 diabetes.

Sporten als medicijn voor type 2 suikerziekte
Door 3 maanden een trainingsprogramma te volgen, kunnen mensen met type 2 diabetes mellitus (suikerziekte) de suikeropname en de suikerverbranding in hun spieren verbeteren.

Nieuwe genetische varianten gevonden voor diabetes type 2
Onderzoekers hebben nieuwe genetische varianten gevonden die het risico op diabetes (suikerziekte) type 2 vergroten. Het vaststellen van de erfelijke aanleg is van belang om in te kunnen schatten of zij suikerziekte ontwikkelen.

Afvallen met hulp van dietist is effectief
Afvallen met de hulp van een diëtist blijkt voor veel mensen effectief. Eén derde van de mensen een diëtist bezocht haalde zijn of haar streefgewicht. Onderzoeksinstituut Nivel publiceerde vandaag haar onderzoekgegevens.

Oud diabetesmedicijn nog steeds het beste
Recent onderzoek bevestigt dat het oudste diabetes medicijn Metformine nog steeds bij de beste diabetes medicijnen behoort, ondanks de komst van nieuwe medicijnen. Dit geldt voor mensen met ouderdomsdiabetes.

Voor lotgenotencontact, vragen en discussies bezoek Medisch Forum Diabetes

Laatste diabetes artikelen

Hoe herken je diabetes type 1
Diabetes type 1 wordt ook wel jeugddiabetes of suikerziekte type 1 genoemd. Deze vorm van diabetes herken je aan de volgende symptomen.

Verschil tussen diabetes type 1 en diabetes type 2
Er zijn verschillende typen diabetes (suikerziekte). De bekendste twee soorten diabetes zijn: diabetes type 1 en diabetes type 2. Ze hebben verschillende oorzaken en meestal ook een verschillende behandeling.

Actieve diabetes discussies
Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl