Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Aambeien

Aambeien zijn uitstulpingen aan het einde van de darm. Ze zijn onschuldig maar kunnen wel vervelende klachten geven. Ze kunnen jeuken, bloeden of pijn doen.

Aambeien

Aambeien (hemorrhoïden) zijn uitgezakte zwellichamen aan het einde van de darm vlakbij de anus. Deze zwellichamen heeft iedereen en bestaan uit bloedvaten. Daarom wordt het vaak vergeleken met spataderen.

Hoe ontstaan aambeien?

Bij aambeien zijn de zwellichamen uitgezakt door te vaak hoge druk aan het einde van de dikke darm. Dit wordt meestal veroorzaakt door (te) hard persen bij een moeilijke stoelgang. Ook kan het komen door het persen bij een bevalling, veel zwaar tillen of langdurig hoesten.

Aambeien behandelen

Het belangrijkste bij de behandeling van aambeien is het wegnemen van de oorzaak. Meestal is dit de harde ontlasting. Harde ontlasting kan het beste worden voorkomen door de volgende vier adviezen: 1) Veel vezels eten, 2) goed drinken, 3) veel bewegen en 4) de ontlasting niet uitstellen bij aandrang.

Als de aambeien hinderlijke klachten geven dan kunnen de klachten worden behandeld met een zalfje. Meestal gaan de aambeien vanzelf weer weg. Blijven de aambeien hinderlijk aanwezig dan kunnen ze worden verwijderd in het ziekenhuis of bij uw huisarts.

Categorie: Chirurgie

Chirurgie nieuws
- Duizenden onnodige operaties per jaar
- Verbod op borstimplantaten van Poly Implant Protheses
- Toename aantal kijkoperaties
- Operatie als alternatief voor maagzuurremmers
- Beschadigd hart repareren met vet

Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl