Medisch Info Nieuws   |  Artikelen   |  Categorieën
Medisch Info

Laatste chirurgie nieuws

Duizenden onnodige operaties per jaar
Jaarlijks worden 24.400 patiënten onnodig geopereerd. Dat blijkt uit een onderzoek naar een groot aantal operatiegegevens van zorgverzekeraar CZ.

Verbod op borstimplantaten van Poly Implant Protheses
De Inspectie voor de Gezondheidszorg verbiedt met onmiddellijke ingang de handel en het implanteren van borstimplantaten van het Franse merk Poly Implant Protheses.

Toename aantal kijkoperaties
In Nederland worden steeds meer kijkoperaties uitgevoerd. Operaties aan de galblaas, dikke en blindedarm en bij liesbreuken gebeuren nu vooral via een kijkoperatie.

Operatie als alternatief voor maagzuurremmers
Een nieuwe operatie techniek voor de behandeling van patienten met brandend maagzuur is minder belastend voor patiënten, zorgt voor minder complicaties en maakt zuurremmende medicijnen veelal overbodig.

Beschadigd hart repareren met vet
Cardiologen van het Erasmus MC hebben ontdekt dat buikvet van mensen stamcellen bevat die de beschadigde hartspier kunnen repareren. Patiënten herstellen sneller en beter als stamcellen van het buikvet snel na het infarct vanuit de buik naar het hart word

Eenvouding onderzoek verminderd risico op infectie na operatie
Wanneer patiënten worden behandeld met antibiotica (Mupirocine en chloorhexidine) voordat ze worden geopereerd, dan neemt het risico op een infectie met een Staphylococcus aureus af van 7.7% naar 3.4%.

Voor lotgenotencontact, vragen en discussies bezoek Medisch Forum Chirurgie

Laatste chirurgie artikelen

Aambeien
Aambeien zijn uitstulpingen aan het einde van de darm. Ze zijn onschuldig maar kunnen wel vervelende klachten geven. Ze kunnen jeuken, bloeden of pijn doen.

Laatste Medisch nieuws

Best bekeken artikelen

Actieve forum onderwerpen

Medischinfo.nl